Bangladeş Vizesi

Vize başvurularının genel amacı farklı ülke vatandaşlarının giriş çıkışlarını kontrol etmektir. Ayrıca tüm evrakların düzenlenmesi önemli bir resmi işlemdir. Bangladeş’e seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarının seyahat öncesinde Bangladeş vizesi için başvurmaları gerekmektedir.

Türkiye-Bangladeş vize başvurusuna göre turist vizesinin geçerlilik süresi 30 güne kadardır. Bangladeş seyahatinin amacına bağlı olarak uygun vize kategorisinin seçilmesine özen gösterilmelidir. Bangladeş, umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşlarına vize zorunluluğu getirirken, diplomatik, hizmet veya hususi pasaport hamillerine 90 güne kadar vizesiz giriş hakkı tanıyor.

Bangladeş vize işlemlerinin sorunsuz geçmesi için doğru vize türünü seçmeniz gerekmektedir. Bangladeş Ticari Vizesi, Bangladeş Turist Vizesi, Bangladeş Çalışma Vizesi, Bangladeş Aile ve Arkadaşlar Vizesi olarak kategorize edilen bu vizeler için başvuru yapılması gerekmektedir.

Bangladeş Vize Başvurusu

Bangladeş vize başvurusu, Bangladeş konsolosluğuna veya büyükelçiliğine gitmeye gerek kalmadan Bangladeş vize ofisimiz tarafından işleme alınmaktadır. Hazırlanacak Bangladeş vize başvuru belgelerinin kişiye ait, güncel olması ve başvuruda yer alan bilgilerle çelişmemesi gerekmektedir. Bangladeş Konsolosluğu belgelerde tutarsızlıklar tespit ederse vize başvurusunu reddedebilir.

Bangladeş Vize Başvuru Formları konsolosluklar tarafından özel olarak hazırlanmış resmi bir belgedir. Bu nedenle formu doldururken dikkatli olunuz. Vize başvurunuzdaki yanlış, çelişkili ve hatalı bilgiler, vize başvurunuzun reddedilmesine neden olabilir.

Bangladeş vize başvurusu için kullanılan pasaport seyahat tarihinden sonra en az 6 ay geçerli olmalıdır. Ayrıca belirli işlemlerin gerçekleşmesi için 2 adet boş sayfaya ihtiyacınız vardır.

Bangladeş vizesi başvuru sahipleri, seyahat masraflarını karşılayacak fonlar da dahil olmak üzere belgelerini dikkatli bir şekilde hazırlamalıdır. Ayrıca, Türkiye’ye dönüş masraflarını karşılayabilecek mali kapasitenizi teyit eden belgeleri de eklemelisiniz.

Bangladeş Vizesi Randevusu

Bangladeş vizesi randevusu nasıl alınır sorusu sıkça sorulan önemli bir detay ve cevabı ilginç. Vize başvurusunda bulunmak istiyorsanız, öncelikle şartların karşılanıp karşılanmadığını kontrol etmelisiniz. Vize almak istiyorsanız, her ülkenin farklı gereksinimleri olduğunu görebilirsiniz. Vize şartları yerine getirildikten sonra gerekli evrakların doldurulması gerekmektedir. Gerekli evraklar doldurulduktan sonra yetkili mercilere gider.

Ardından yetkili kurumlar testin ardından olumlu ya da olumsuz bir sonuç veriyor. Bu nedenle öncelikle Bangladeş vizesi şartlarını bilmeniz gerekir: Bangladeş Konsolosluğu ve Ankara’daki Bangladeş Büyükelçiliği vize veren kurumlardır. Vize almak için gerekli evraklar hazırlanarak bu yetkili kurumlara teslim edilmelidir. Bu merkezlere doğrudan başvurabileceğiniz gibi Vize Başvuru Merkezleri üzerinden arayarak da başvurabilirsiniz.

Bunun için öncelikle randevu almanız gerekmektedir. Ardından gerekli belgeleri gönderin ve sonucu bekleyin. Bangladeş vize randevu işlemleri resmi internet siteleri üzerinden yapılabilmektedir. Randevu aldıktan sonra gerekli evrakları belirtilen tarihe kadar teslim etmeniz gerekmektedir. İtiraz sürecinden geçmemek çok önemlidir.

Bangladeş Vize Ücreti

Vize başvurusunda bulunmak ve vize almak isteyen kişilerin belirli bir Bangladeş vize ücreti ödemesi gerekmektedir. Bu ücretlerin belirlenmesinde bazı kriterler bulunmaktadır. Öncelikle başvuracağınız vize türü ve genel sosyal durumunuz önemlidir. Öğrenciyseniz, daha büyük öğrenim indirimleri alabilirsiniz. Çalışma, turist ve çalışma vizeleri için de farklı ücretler vardır. Bangladeş vize ücretleri daha birçok faktöre bağlı olduğu için net bir bilgi veremiyoruz. Bu konuda daha fazla bilgi edinmek isterseniz danışma ekibiyle iletişime geçebilir veya kurumların resmi web siteleri aracılığıyla bilgi isteyebilirsiniz.

Bangladeş Vize Başvuru Formları

Bangladeş vize başvuru formları eksiksiz doldurulmalı ve kesinlikle doğru bilgiler içermelidir. Ayrıca başvuru formunun büyük harflerle ve büyük harflerle yazılması çok önemlidir. Bangladeş Konsolosluğu vize başvuru sahibi hakkında eksiksiz bilgi almak istiyor ancak lütfen formda boş alan bırakmayın.

Bangladeş Ticari Vize Başvurusu

Bangladeş’e seyahatiniz iş veya iş amaçlı ise, Bangladeş ticari vize başvurusu gereklidir. Kongre, iş toplantısı, sergi, eğitim veya seminer gibi amaçlarla Bangladeş’e yapılacak herhangi bir seyahat, bir Bangladeş ticari vize başvurusu gerektirir.

Bangladeş ticari vizesi almak için ziyaret ettiğiniz kurum veya şirketten alınmış bir davet belgesine ihtiyacınız olacak. Bangladeş ticari vize işlemleri için grup veya bireysel başvuru yapabilirsiniz. Bangladeş’te ticaret anlaşması yapmak, şirket kurmak veya iş görüşmeleri yapmak istiyorsanız, Bangladeş Ticari Vizesine ihtiyacınız olacaktır.

Turist veya aile vizesi ile seyahat ederken ticari faaliyetler yasak olduğundan, seyahat amacı konusunda net olmak ve Bangladeş vizesine başvururken Bangladeş ticari vizeye başvurmak çok önemlidir.

Bangladeş İkamet Hakkı

Bangladeş ikamet hakkı kullanmak isteyen vatandaşlar bunu Bangladeş Vizeni Bul aracılığıyla yapabilirler. Bilgimiz ve inancımız dahilinde gerekli desteği verir, tavsiye verme görevimizi yerine getiririz. Karmaşık ikamet başvurularını doğru ve eksiksiz bilgilerle vize ofisimize iletmelisiniz.

Daha sonra gerekli belgeleri ve kuralları açıklıyoruz. Oturma izni hakkında daha fazla bilgi almak isteyen kişiler vize ofisinden bilgi alabilirler. Bangladeş sınırları içerisinde 6 aydan uzun süreli ikamet izinleri ve vize işlemleri için Bangladeş ikamet haklarının kullanılması gerekmektedir. Bangladeş Uzun Dönem İkamet İzni almak için gerekli olan birçok kural ve önemli belge bulunmaktadır.

Bangladeş’te aile birleşimi, diğer vize türleri kadar çok belge ve hakka sahiptir. Bangladeş’te oturma izni almanın en kolay yolu aile birleşimidir. Aile birleşimi, her iki ülkenin de eşleri, çocukları veya ebeveynleri olduğu anlamına gelir.

Bangladeş Vizesi Ne Zaman Çıkar?

Bangladeş vizesi ne zaman çıkar? Vize başvuru sahipleri için en çok merak edilen ve önemli konulardan biri de Bangladeş vizesinin kaç günde verileceği konusudur. Vize başvurusunda bulunmak isterlerse, bunu seyahatlerine göre yapmalıdırlar. Bangladeş vize sonuçları çok kısa sürede hazır olacak ve sonuç size bildirilecektir. Vize başvurunuzun ortalama 5-7 gün içerisinde sonuçlanacağını söyleyebiliriz. Bu normal şartlar altında çok hızlı gerçekleşirken, bazı durumlarda daha geç olabilir. Garanti olması için yaklaşık 20 gün önceden talep edilebilir. 

Bangladeş Vize İstiyor Mu?

Bangladeş vize istiyor mu? diye merak edenler için cevabımız evet. Siyah, gri ve yeşil pasaport sahibi vatandaşların normalde 90 güne kadar seyahat edebilmeleri için vizeye ihtiyaçları yoktur. Ayrıca Burgonya pasaportu olan vatandaşların kalış sürelerine bakılmaksızın vize almaları gerekmektedir. Bu süreç uygulanıp tamamlandıktan sonra, bireyler kendi takdirlerine göre vize alabilirler.

Vizesi sürecinde vatandaşların gerekli evrak ve belgeleri tamamlamaları gerekmektedir. Bu son derece önemli. Çünkü evraklarda hata yaparsanız vize başvurunuz başarılı olmayacaktır.

Bangladeş Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Bangladeş vizesi için gerekli evraklar eksiksiz olarak doldurulması ve daha sonra yetkililere teslim edilmesi gerekmektedir. Bu belgeden herhangi bir belge eksikliği yoksa en kısa sürede kişinin vizesi onaylanabilmektedir. Vize başvurusu yaparken ihtiyaç duyacağınız evraklar şu şekildedir:

  • Vize talep dilekçesi (İngilizce)
  • Vize başvuru formu
  • 3 aylık aktif banka hesap dökümü (en az 4.000 TL bakiyeli)
  • Konaklama bilgileri
  • Seyahatin bitiminden itibaren 6 ay daha geçerliliği olan pasaport
  • 2 adet biyometrik resim
  • Öğrenciler için; seyahat masraflarının karşılandığına dair sponsor, öğrenci belgesi
  • 18 yaşından küçükler için ailesinden alınan muvaffakatname
  • Kimlik fotokopisi
  • Seyahatte kullanılacak olan ulaşım bilgileri
  • Davetiye
  • Çalışanlar için; işe giriş bildirgesi, maaş bordrosu, SGK hizmet dökümü

Vize türüne göre belgeler değişiklik gösterebilmektedir.